Rolada z indyka z pieczarkami siostry Anastazji

Rolada z indyka z pieczarkami siostry Anastazji to proste i smaczne danie, które zachwyci nie tylko miłośników kuchni domowej, ale również tych bardziej wymagających. Soczyste mięso z indyka w połączeniu z aromatycznymi pieczarkami tworzy wyjątkową kompozycję smaków. Przepis ten pochodzi z książki kucharskiej siostry Anastazji i z pewnością zaskoczy wszystkich gości podczas domowego obiadu czy uroczystości rodzinnych.

Składniki

Przygotowanie

  1. Gotujemy orzechy włoskie w wodzie przez 5 minut, a następnie odcedzamy.
  2. Gotujemy buraki i ziemniaki osobno aż do ich miękkości, odcedzamy i ostudzamy.
  3. W osobnym naczyniu roztrzepujemy jajka, dodajemy olej roślinny, mleko, musztardę, szczyptę soli, pieprz oraz sok cytrynowy.
  4. Dodajemy orzechy włoskie, pokrojone w kostkę filety śledziowe oraz posiekaną cebulę do miski z jajkami i pozostałymi składnikami, dokładnie wszystko mieszamy.
  5. Wylewamy masę do formy o średnicy 18 cm i wstawiamy do lodówki na 2 godziny.
  6. Po tym czasie wyciągamy wstawioną do lodówki masę z formy i obtaczamy ją delikatnie w roladę, zawijamy i kroimy na plastry.
  7. Roladę z indyka z pieczarkami wkładamy do piekarnika rozgrzanego do odpowiedniej temperatury i pieczemy do uzyskania złocistego koloru.
  8. Gotową roladę podajemy na stół i życzymy smacznego!
Rolada z indyka z pieczarkami siostry Anastazji

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Rolada z indyka z pieczarkami siostry Anastazji, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up