Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą

Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą to szybki i łatwy przepis na pyszne drożdżowe wypieki. Rozwałkowane ciasto francuskie smarujemy nutellą, zawijamy w kształt rogalika i pieczemy aż będą złociste. Idealne na śniadanie, deser lub przekąskę. Proste, a jednocześnie bardzo smaczne danie, które z pewnością przypadnie do gustu całej rodzinie.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj 200 g kremu czekoladowego i jeden opakowanie ciasta francuskiego (około 300 g).
  2. Rozwiń ciasto francuskie.
  3. Pokrój ciasto na równe kwadraty.
  4. Na każdy kwadrat nałóż łyżeczkę kremu czekoladowego.
  5. Złóż kwadrat na pół i zagnieć każdy brzeg, uważając, aby czekolada nie wypłynęła ze środka.
  6. Rozłóż przygotowane rogale na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, zachowując odstępy między nimi.
  7. Oddziel żółtko od białka.
  8. Posmaruj białkiem rogale.
  9. Piecz w temperaturze 200-220 stopni C około 10-12 minut, aż staną się złociste.
  10. Po upieczeniu posyp rogale cukrem pudrem.
  11. SMACZNEGO!
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up