Rafaello bez pieczenia na herbatnikach z budyniem
Rafaello bez pieczenia na herbatnikach z budyniem to prosty i szybki deser, który zachwyci każdego miłośnika kokosu. Wykorzystuje się w nim herbatniki jako bazę, na której układa się warstwę kremowego budyniu i kokosowe kuleczki w polewie czekoladowej. Doskonały przepis dla tych, którzy lubią słodkie i kremowe smaki.
Składniki
Przygotowanie
- Rozdrobnić herbatniki w malakserze lub zamknąć je w woreczku i rozbić tłuczkiem.
- W rondlu zagotować mleko.
- W misce wymieszać rozdrobnione herbatniki z budyniem.
- Stopniowo dodawać wrzące mleko do miski z herbatnikami i budyniem, cały czas mieszając
- Pozostawić masę do wystygnięcia.
- Formować małe kuleczki z masy i wkładać do środka po jednym orzeszku.
- Zwilżyć ręce wodą i uformować kuleczki na wzór rafaello.
- Obsypać kokosem.
- Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Rafaello bez pieczenia na herbatnikach z budyniem, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również