Rafaello bez pieczenia na herbatnikach z budyniem

Rafaello bez pieczenia na herbatnikach z budyniem to prosty i szybki deser, który zachwyci każdego miłośnika kokosu. Wykorzystuje się w nim herbatniki jako bazę, na której układa się warstwę kremowego budyniu i kokosowe kuleczki w polewie czekoladowej. Doskonały przepis dla tych, którzy lubią słodkie i kremowe smaki.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozdrobnić herbatniki w malakserze lub zamknąć je w woreczku i rozbić tłuczkiem.
  2. W rondlu zagotować mleko.
  3. W misce wymieszać rozdrobnione herbatniki z budyniem.
  4. Stopniowo dodawać wrzące mleko do miski z herbatnikami i budyniem, cały czas mieszając
  5. Pozostawić masę do wystygnięcia.
  6. Formować małe kuleczki z masy i wkładać do środka po jednym orzeszku.
  7. Zwilżyć ręce wodą i uformować kuleczki na wzór rafaello.
  8. Obsypać kokosem.
  9. Schłodzić w lodówce przez kilka godzin.
Rafaello bez pieczenia na herbatnikach z budyniem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Rafaello bez pieczenia na herbatnikach z budyniem, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up