Ptasie mleczko z twarogu i galaretki

Ptasie mleczko z twarogu i galaretki to pyszna i orzeźwiająca deserowa przekąska, idealna na letnie dni. Połączenie kremowego twarogu z chrupiącą galaretką tworzy harmonijną kombinację smaków i tekstur, która rozpływa się w ustach. Ten prosty przepis z pewnością zachwyci wszystkich miłośników słodkości!

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozpuścić dwie galaretki truskawkowe w 750 ml wrzącej wody.
  2. Przełożyć rozpuszczoną galaretkę do większego naczynia i odstawić do całkowitego wystudzenia i stężenia w lodówce.
  3. Rozpuścić następne dwie galaretki truskawkowe w połowie litra wody i odstawić do ostygnięcia.
  4. Pokroić stężałą galaretkę w kostkę i przełożyć do lodówki.
  5. W misce zmiksować 600 g serek śmietankowy.
  6. Stopniowo dodawać do sernika ostygniętą galaretkę truskawkową, mieszając.
  7. Do uzyskanego musu dodać pokrojoną w kostkę galaretkę truskawkową i delikatnie wymieszać.
  8. Przełożyć masę do formy o wymiarach 22 cm x 22 cm i wyrównać.
  9. Wstawić sernik do lodówki na kilka godzin lub najlepiej na całą noc.
  10. Po schłodzeniu sernika w lodówce, jest gotowy do podania
Ptasie mleczko z twarogu i galaretki

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Ptasie mleczko z twarogu i galaretki, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up