Marchewkowa uczta: Przepis na pyszną surówkę z marchewki
Surówka z marchewki to łatwy i szybki przepis na pyszną przekąskę lub dodatek do dania głównego. Marchewka, starta na tarce, jest mieszana z odrobiną octu jabłkowego, oliwą z oliwek, miodem i posiekanym koperkiem. Surówka jest chrupiąca, lekko słodka i pełna witamin - idealna propozycja dla miłośników zdrowego jedzenia.
Składniki
Przygotowanie
- Włóż marchewki do miski i dokładnie spłucz je pod bieżącą wodą.
- Marchewki obierz ze skórki.
- Następnie używając tarki lub krajalnicy, zetrzyj marchewki na cienkie plasterki lub wstążki.
- Przełóż startą marchew do miski.
- Dodaj do miski ulubione składniki, takie jak posiekana cebula, koperek, sól, pieprz, sól, sos winegret czy majonez.
- Delikatnie wymieszaj wszystkie składniki za pomocą łyżki.
- Odstaw surówkę na kilka minut, aby smaki się przegryzły.
- Na koniec, jeśli chcesz, udekoruj surówkę listkami świeżej zieleni lub dodaj orzechy, pestki słonecznika itp.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Marchewkowa uczta: Przepis na pyszną surówkę z marchewki, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również