Skrzydełka w miodzie
Skrzydełka w miodzie to smaczny i aromatyczny przepis na chrupiące skrzydełka z dodatkiem słodkiego miodu. Idealne danie na imprezy lub kolację w gronie znajomych. Proste w przygotowaniu, a jednocześnie obłędnie pyszne!
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj skrzydełka kurczaka.
- Przygotuj marynatę z miodu, oleju, przypraw oraz sokiem z cytryny.
- Zamarynuj skrzydełka w przygotowanej marynacie na co najmniej godzinę.
- Pieczenie:
- Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
- Rozłóż skrzydełka na blasze wyłożonej folią aluminiową.
- Piecz skrzydełka w miodzie przez około 30-40 minut, aż staną się złocisto-brązowe.
- Podanie:
- Przełóż skrzydełka na talerz i polej pozostałą marynatą z pieczenia.
- Możesz podać skrzydełka w miodzie z dodatkiem ulubionych warzyw lub sałatki.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Skrzydełka w miodzie, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również