Skrzydełka w miodzie

Skrzydełka w miodzie to smaczny i aromatyczny przepis na chrupiące skrzydełka z dodatkiem słodkiego miodu. Idealne danie na imprezy lub kolację w gronie znajomych. Proste w przygotowaniu, a jednocześnie obłędnie pyszne!

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj skrzydełka kurczaka.
  2. Przygotuj marynatę z miodu, oleju, przypraw oraz sokiem z cytryny.
  3. Zamarynuj skrzydełka w przygotowanej marynacie na co najmniej godzinę.
  4. Pieczenie:
  5. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
  6. Rozłóż skrzydełka na blasze wyłożonej folią aluminiową.
  7. Piecz skrzydełka w miodzie przez około 30-40 minut, aż staną się złocisto-brązowe.
  8. Podanie:
  9. Przełóż skrzydełka na talerz i polej pozostałą marynatą z pieczenia.
  10. Możesz podać skrzydełka w miodzie z dodatkiem ulubionych warzyw lub sałatki.
Skrzydełka w miodzie

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Skrzydełka w miodzie, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up