Sernik z wiaderka z malinami: pyszny i prosty w wykonaniu!

Sernik z wiaderka z malinami to pyszna i łatwa w wykonaniu propozycja dla miłośników serowych deserów. Składniki takie jak ser twarogowy, jajka, cukier i maliny mieszane są razem, a całość pieczona jest w foremkach. Efekt? Delikatny, kremowy sernik o wyrazistym smaku malin. Idealny deser na letnie dni!

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozdrobnienie herbatników: Rozdrobnij 250g herbatników na drobny piasek
  2. Przygotowanie formy: Wyłóż blaszkę o wymiarach 24x28 cm papierem do pieczenia
  3. Przygotowanie masy serowej: W misie robota umieść 0,5 kg sera (najlepiej gęstego), dodaj 500g serka mascarpone
  4. Pieczenie: Wlej masę serową na herbatniki i wstaw do piekarnika rozgrzanego do 170 stopni Celsjusza
  5. Przygotowanie musu malinowego: Zmiksuj 0,5 kg malin, przetrzyj przez sitko
  6. Dodanie malin: Dodaj połowę malin do masy serowej
  7. Przekładanie masy na sernik: Przełóż masę na wystudzony sernik i wygładź wierzch
  8. Przygotowanie polewy czekoladowej (opcjonalne): Rozpuść białą czekoladę z dwiema łyżeczkami śmietanki w mikrofalówce.
  9. Podanie: Po schłodzeniu sernika i polewie czekoladowej, kroj sernik na porcje i podawaj
Sernik z wiaderka z malinami: pyszny i prosty w wykonaniu!

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Sernik z wiaderka z malinami: pyszny i prosty w wykonaniu!, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up