Krupnik na żeberkach: Tradycyjny przepis z dodatkiem aromatycznych przypraw
Krupnik na żeberkach to tradycyjna i aromatyczna zupa, która rozgrzeje każdego nawet w najzimniejsze dni. Dzięki dodatkowi przypraw takich jak ziele angielskie, liście laurowe czy pieprz, danie nabiera głębokiego i intensywnego smaku. Ta tradycyjna receptura zachęca do spędzania czasu przy wspólnym stole i delektowania się bogatym smakiem tej rozgrzewającej zupy.
Składniki
Przygotowanie
- W dużym garnku umieść żebroka, ziele angielskie, liście laurowe i zalej wszystko 2,5 litrem wody
- Dodaj kaszę jęczmienną, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, posiekaną cebulę, siekaną natkę pietruszki, koper oraz mięso żeberek, które zostało obrane z kości.
- Dopraw zupę solą i pieprzem, gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez kolejne 30 minut.
- Podawaj gorącą zupę
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Krupnik na żeberkach: Tradycyjny przepis z dodatkiem aromatycznych przypraw, możesz odwiedzić kategorię Zupy.
Dodaj komentarz
Zalecamy również