Krupnik na żeberkach: Tradycyjny przepis z dodatkiem aromatycznych przypraw

Krupnik na żeberkach to tradycyjna i aromatyczna zupa, która rozgrzeje każdego nawet w najzimniejsze dni. Dzięki dodatkowi przypraw takich jak ziele angielskie, liście laurowe czy pieprz, danie nabiera głębokiego i intensywnego smaku. Ta tradycyjna receptura zachęca do spędzania czasu przy wspólnym stole i delektowania się bogatym smakiem tej rozgrzewającej zupy.

Składniki

Przygotowanie

  1. W dużym garnku umieść żebroka, ziele angielskie, liście laurowe i zalej wszystko 2,5 litrem wody
  2. Dodaj kaszę jęczmienną, pokrojone w kostkę ziemniaki, marchewkę, posiekaną cebulę, siekaną natkę pietruszki, koper oraz mięso żeberek, które zostało obrane z kości.
  3. Dopraw zupę solą i pieprzem, gotuj pod przykryciem na małym ogniu przez kolejne 30 minut.
  4. Podawaj gorącą zupę
Krupnik na żeberkach: Tradycyjny przepis z dodatkiem aromatycznych przypraw

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Krupnik na żeberkach: Tradycyjny przepis z dodatkiem aromatycznych przypraw, możesz odwiedzić kategorię Zupy.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up