Krokiety z farszem jajecznym: przepis

Krokiety z farszem jajecznym to pyszne i pożywne danie, które świetnie sprawdzi się na obiad lub jako przekąska. Wypełnione delikatnym farszem z jajek, ziół i przypraw, obtoczone w chrupiącej panierce, z pewnością zachwycą niejednego smakosza. Prosty w przygotowaniu przepis na krokiety z farszem jajecznym z pewnością zdobędzie uznanie domowników i gości na każdej ucztowaniu.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj naleśniki:
  2. W misce wymieszaj szklankę mąki, szklankę mleka, 3/4 szklanki wody gazowanej, 2 jajka, 3 łyżki oleju (lub masła).
  3. Dodaj szczyptę soli.
  4. Wymieszaj składniki na gładkie ciasto.
  5. Potrzebujemy około 10 sztuk.
  6. Przygotuj farsz do krokietów:
  7. W misce wymieszaj starte na tarce jarzynowej 10 ugotowanych na twardo jajek, drobno posiekany szczypiorek, cebulę dymkę, pokrojone suszone pomidory, majonez, sól i pieprz do smaku.
  8. Wymieszaj wszystkie składniki.
  9. Napełnij naleśniki farszem:
  10. Rozsmaruj przygotowany farsz na naleśnikach.
  11. Zwijaj naleśniki najpierw boki, potem zwiń je od dołu tak, aby farsz był w środku.
  12. Panieruj i smaż krokiety:
  13. Obtocz zwinięte naleśniki w jajku i w bułce tartej.
  14. Smaż krokiety na rozgrzanym oleju na złoty kolor z każdej strony.
  15. Gotowe krokiety z farszem jajecznym podawaj ciepłe
Krokiety z farszem jajecznym: przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Krokiety z farszem jajecznym: przepis, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up