Pyszny przepis na prawdziwy krem czekoladowy do tortu

Prawdziwy krem czekoladowy do tortu to doskonałe uzupełnienie każdej słodkiej kompozycji. Jego gładka i kremowa konsystencja sprawia, że doskonale nadaje się do smarowania i dekorowania tortów, dodając im intensywnego smaku czekolady. Dodatek kakao sprawia, że krem ma głęboki kolor i intensywny smak, który z pewnością zachwyci wszystkich miłośników czekolady.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: czekoladę gorzką oraz mleczną, śmietankę kremówkę, masło.
  2. Posiekaj czekolady w drobne kawałki.
  3. Umieść posiekaną czekoladę i śmietankę w misce nad garnkiem z wrzącą wodą (kąpiel wodna).
  4. Rozpuść czekoladę mieszając, aż uzyskasz jednolitą masę.
  5. W razie dodania masła, rozetrzyj je mikserem, a następnie dodaj stopniowo do masy czekoladowej.
  6. Kontynuuj mieszanie aż do uzyskania jednolitej konsystencji.
  7. Przełóż krem do rękawa cukierniczego lub pojemnika.
  8. Krem jest gotowy do wykorzystania
  9. Możesz przechowywać krem w lodówce, aby się zwiększył jego gęstość.
  10. Dodatkowe informacje:
  11. Sprawdź proporcje śmietanki w zależności od użytej czekolady.
  12. Możesz rozwodnić krem, jeśli chcesz zmniejszyć jego gęstość.
  13. Krem doskonale utrzymuje kształt nawet w temperaturze pokojowej.
  14. do otynkowania tortów, smarowania chleba do grzaneczki itp.
Pyszny przepis na prawdziwy krem czekoladowy do tortu

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pyszny przepis na prawdziwy krem czekoladowy do tortu, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up