Potrawa: Wykorzystanie resztek mięsa pieczonego
Przepis na potrawę Wykorzystanie resztek mięsa pieczonego to doskonałe rozwiązanie na wykorzystanie pozostałości z pieczonego mięsa, które zwykle kończą w lodówce. Wystarczy pokroić resztki mięsa na mniejsze kawałki, dodać warzywa, np. cebulę, paprykę i ziemniaki oraz przyprawy, takie jak sól, pieprz i zioła. Całość można podsmażyć na patelni i podać jako danie główne lub użyć jako farsz do sałatek, kanapek lub sałatek. Prosty sposób na smaczne i szybkie danie, które pozwala uniknąć marnowania jedzenia.
Składniki
Przygotowanie
- Zbierz wszystkie resztki mięsa pieczonego, jakie masz.
- Przygotuj dodatkowe składniki takie jak warzywa, zioła, przyprawy oraz dodatki dla smaku.
- Przygotuj formę do pieczenia lub naczynie żaroodporne i rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
- Wykonanie:
- Posiekaj resztki mięsa pieczonego na mniejsze kawałki.
- Pokrój warzywa na kawałki i wymieszaj je z mięsem w misce.
- Dodaj ulubione przyprawy oraz zioła do mieszanki mięsa i warzyw, dobrze wymieszaj.
- Przełóż mieszankę do formy do pieczenia lub naczynia żaroodpornego i wyrównaj powierzchnię.
- Jeśli chcesz, możesz posypać wierzch tartym serem lub bułką tartą.
- Wstaw naczynie do piekarnika rozgrzanego wcześniej i piecz potrawę z resztek mięsa pieczonego przez około 20-30 minut, aż wszystkie składniki się dobrze przegryzą.
- Po upieczeniu wyjmij potrawę z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia przez kilka minut.
- Podawaj ciepłe danie z resztek mięsa pieczonego i ciesz się wyjątkowym smakiem
- Gotowe!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Potrawa: Wykorzystanie resztek mięsa pieczonego, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również