Polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu

Polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu to eleganckie danie mięsne, które zachwyca swoim intensywnym smakiem i aromatem. Delikatne polędwiczki wieprzowe podane są w aromatycznym sosie z dodatkiem zielonego pieprzu, który nadaje potrawie wyjątkowego charakteru. To danie doskonale sprawdzi się na specjalne okazje czy romantyczne kolacje, zachwycając nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim wybornym smakiem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie i pokrojenie polędwiczek wieprzowych na plastry.
  2. Rozgrzanie patelni lub rondla na średnim ogniu.
  3. Wrzucenie pokrojonych polędwiczek na rozgrzaną patelnię i obsmażenie z obu stron.
  4. Dodanie posiekanego zielonego pieprzu do polędwiczek na patelni.
  5. Wymieszanie pieprzu z polędwiczkami i smażenie przez chwilę.
  6. Dodanie bulionu lub wywaru do patelni z polędwiczkami i pieprzem.
  7. Gotowanie na małym ogniu, aż sos zgęstnieje i nabierze smaku.
  8. Doprawienie solą i pieprzem do smaku.
  9. Podanie polędwiczek w sosie z zielonego pieprzu na talerzach.
  10. Ozdobienie dania ewentualnie świeżymi ziołami i podanie np
Polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up