Polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu
Polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu to eleganckie danie mięsne, które zachwyca swoim intensywnym smakiem i aromatem. Delikatne polędwiczki wieprzowe podane są w aromatycznym sosie z dodatkiem zielonego pieprzu, który nadaje potrawie wyjątkowego charakteru. To danie doskonale sprawdzi się na specjalne okazje czy romantyczne kolacje, zachwycając nie tylko wyglądem, ale przede wszystkim wybornym smakiem.
Składniki
Przygotowanie
- Obranie i pokrojenie polędwiczek wieprzowych na plastry.
- Rozgrzanie patelni lub rondla na średnim ogniu.
- Wrzucenie pokrojonych polędwiczek na rozgrzaną patelnię i obsmażenie z obu stron.
- Dodanie posiekanego zielonego pieprzu do polędwiczek na patelni.
- Wymieszanie pieprzu z polędwiczkami i smażenie przez chwilę.
- Dodanie bulionu lub wywaru do patelni z polędwiczkami i pieprzem.
- Gotowanie na małym ogniu, aż sos zgęstnieje i nabierze smaku.
- Doprawienie solą i pieprzem do smaku.
- Podanie polędwiczek w sosie z zielonego pieprzu na talerzach.
- Ozdobienie dania ewentualnie świeżymi ziołami i podanie np
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Polędwiczki w sosie z zielonego pieprzu, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również