Polędwica wieprzowa w cieście francuskim

Polędwica wieprzowa w cieście francuskim to wykwintne danie, które zaskakuje nie tylko swoim smakiem, ale również eleganckim wyglądem. Delikatna i soczysta polędwica wieprzowa zawinięta w chrupiące cienkie ciasto francuskie to połączenie, które zachwyca podniebienie każdego smakosza kuchni. To idealna propozycja na obiad dla całej rodziny lub na specjalną okazję, kiedy chcesz zaskoczyć swoich gości wyjątkowym daniem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oczyszczenie i pokrojenie polędwiczki wieprzowej.
  2. Doprawienie polędwiczki solą i pieprzem.
  3. Smażenie polędwiczki na patelni.
  4. Smażenie pokrojonych pieczarek na tej samej patelni.
  5. Podsmażenie pokrojonej cebuli na patelni.
  6. Połączenie podsmażonych pieczarek z cebulą.
  7. Przygotowanie farszu z pieczarek i cebuli.
  8. Układanie plastrów szynki na dwóch arkuszach folii spożywczej.
  9. Wyłożenie farszu pieczarkowego na szynkę.
  10. Posmarowanie szynki musztardą.
  11. Układanie polędwiczki na farszu z pieczarek.
  12. Owinięcie polędwiczki szynką i folią spożywczą.
  13. Schłodzenie zawiniętej polędwiczki w lodówce przez około godzinę.
  14. Przygotowanie ciasta francuskiego połączenie dwóch opakowań, złączenie środka, odcięcie brzegów.
  15. Rozwałkowanie ciasta i umieszczenie na nim polędwiczki z farszem.
  16. Posmarowanie ciasta roztrzepanym jajkiem i zawinięcie polędwiczki.
  17. Przekładanie zawiniętej polędwiczki na blachę do pieczenia wyłożoną papierem.
  18. Dekoracja wierzchu ciasta francuskiego paskami ciasta.
  19. Ponowne posmarowanie ciasta roztrzepanym jajkiem.
  20. Pieczenie w piekarniku nagrzanym do 180 stopni Celsjusza przez około 30-35 minut.
  21. Odstawienie polędwiczki na 10 minut po wyjęciu z piekarnika.
  22. Kroiene polędwiczki i podawanie np
Polędwica wieprzowa w cieście francuskim

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Polędwica wieprzowa w cieście francuskim, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up