Placuszki z mascarpone - kwestia smaku

Placuszki z mascarpone to przepis na lekkie i puszyste placki, które dzięki dodatkowi sera mascarpone nabierają delikatnego i kremowego smaku. Idealne na sycące śniadanie lub słodki deser. Proste w przygotowaniu, stanowią doskonałą kwestię smaku dla każdego łasuchu.

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce umieść jajka, ser mascarpone i mleko, a następnie wszystko dokładnie zmiksuj.
  2. Dodaj mąkę, cukier wanilinowy, cukier kryształowy oraz proszek do pieczenia, ponownie zmiksuj wszystkie składniki.
  3. Delikatnie wymieszaj borówki łyżką, aby równomiernie rozprowadzić je w cieście.
  4. Rozgrzej tłuszcz na patelni i smaż placuszki z obu stron na złoty kolor.
  5. Po usmażeniu, odsącz placki z nadmiaru tłuszczu na papierowym ręczniku.
  6. Posyp gotowe placuszki cukrem pudrem.
  7. Placuszki z mascarpone i borówkami są gotowe do podania
Placuszki z mascarpone - kwestia smaku

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Placuszki z mascarpone - kwestia smaku, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up