Placki ziemniaczane z pyszną śmietaną i delikatnym cukrem
Placki ziemniaczane to tradycyjne danie, które zachwyca prostotą i smakiem. Delikatność ziemniaków łączy się tu z chrupkością na zewnątrz, tworząc wyjątkową kombinację. Podawane z pyszną śmietaną i delikatnym cukrem, stają się idealną propozycją na szybki i smaczny posiłek.
Składniki
Przygotowanie
- Obranie i pokrojenie ziemniaków na mniejsze kawałki.
- Umieszczenie ziemniaków w blenderze razem z cebulą, wodą i solą.
- Blendowanie składników aż do uzyskania gładkiej masy.
- Dodanie mąki i jajek do masy ziemniaczanej i delikatne wymieszanie.
- Rozgrzanie oleju w patelni na średnim ogniu.
- Nalewanie porcji ciasta z ziemniaków do patelni, smażenie na złocisto z obu stron.
- Przeniesienie usmażonych placków na talerz lub kratkę do pieczenia (opcjonalnie do podgrzanego piekarnika).
- Tradycyjne podawanie placków ziemniaczanych ze śmietaną i cukrem.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Placki ziemniaczane z pyszną śmietaną i delikatnym cukrem, możesz odwiedzić kategorię Desery.
Dodaj komentarz
Zalecamy również