Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną

Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną to tradycyjne danie, które zachwyca prostotą i wyrazistym smakiem. Delikatne placki ziemniaczane idealnie komponują się z kwaskowatą kapustą, tworząc harmonijną kombinację smaków. To danie doskonale sprawdzi się jako tania i sycąca propozycja na obiad lub przekąskę.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wymocz kapustę kiszoną, żeby zmniejszyć jej kwasowość i intensywność smaku.
  2. Zetrzyj surowe ziemniaki na tarce o dużych oczkach.
  3. Wyciśnij płyn z zetrzymanych ziemniaków, aby uzyskać suchą masę.
  4. Odciekającą z wody kapustę posiekaj drobno.
  5. Wymieszaj ziemniaki, kapustę i pozostałe składniki (np
  6. Na patelni rozgrzej olej.
  7. Formuj placki z masy kartoflanej i kładź na rozgrzany olej.
  8. Smaż placki z obu stron na rumiano.
  9. Gdy placki będą gotowe, wyjmij je z patelni i odsącz na papierowym ręczniku.
  10. Podawaj placki gorące, np
Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Placki ziemniaczane z kapustą kiszoną, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up