Pizza w stylu Chicago z serem na brzegach

Pizza w stylu Chicago z serem na brzegach to klasyczna włoska potrawa, która zyskała popularność na całym świecie. Charakterystyczne dla tej pizzy jest dodanie sera na brzegach ciasta, tworząc chrupiącą i puszystą krawędź. Wypełniona obficie składnikami, taka pizza to prawdziwa uczta dla miłośników kulinariów.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: mąkę, wodę, drożdże, sól, oliwę, sos pomidorowy, ser, ulubione dodatki (np
  2. Wymieszaj mąkę, wodę, drożdże, sól i oliwę, aby uzyskać elastyczne ciasto.
  3. Odstaw ciasto do wyrośnięcia na około godzinę.
  4. Rozgrzej piekarnik do odpowiedniej temperatury.
  5. Przygotowanie pizzy:
  6. Rozwałkuj ciasto na formę pizzy, zapewniając grubsze brzegi.
  7. Posmaruj ciasto sosem pomidorowym.
  8. Posyp ciasto sera, zachowując grubsze brzegi.
  9. Dodaj ulubione dodatki na wierzch pizzy.
  10. Piecz pizzę w rozgrzanym piekarniku przez około 15-20 minut, aż ciasto będzie zrumienione, a ser roztopiony i napowietrzony.
  11. Wyjmij pizzę z piekarnika i pozwól jej chwilę ostygnąć.
  12. Pokrój i podawaj
Pizza w stylu Chicago z serem na brzegach

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pizza w stylu Chicago z serem na brzegach, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up