Pizza z chrupiącym spodem z tortilli
Pizza z chrupiącym spodem z tortilli to szybki i łatwy przepis na pyszną pizzę. Wykorzystuje tortillę jako bazę, która staje się chrupiąca po upieczeniu. Wystarczy ułożyć ulubione składniki na tortilli, piec w piekarniku i cieszyć się domowym fast foodem w kilka chwil. Idealna propozycja na leniwe wieczory lub przyjęcia ze znajomymi.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj składniki: tortille, sos pomidorowy, ulubione dodatki takie jak ser, szynka, pieczarki, papryka, oliwki, etc.
- Rozgrzej piekarnik do temperatury 200°C.
- Rozłóż tortillę na płaskiej powierzchni.
- Posmaruj tortillę sosem pomidorowym, pozostawiając niewielkie miejsce na brzegach.
- Posyp tartym serem.
- Dodaj ulubione dodatki na wierzch pizzy.
- Delikatnie zwiń brzegi tortilli, aby stworzyć ramkę do pizzy.
- Przełóż przygotowaną pizzę na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia.
- Piecz pizzę w piekarniku przez około 10-15 minut, aż ser się roztopi i brzegi będą lekko zrumienione.
- Wyjmij i pozwól ostygnąć przez chwilę przed pokrojeniem i podaniem
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pizza z chrupiącym spodem z tortilli, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również