Pierś z kurczaka z serem i szynką - przepis na obiad z piekarnika

Pierś z kurczaka nadziewana serem twarogowym i szynką to idealny obiad z piekarnika. Soczyste i aromatyczne mięso, wypełnione serem i szynką, sprawi, że danie to będzie prawdziwą ucztą dla podniebienia. Proste i szybkie przygotowanie sprawia, że jest to doskonała propozycja na rodzinny obiad lub specjalną okazję.

Składniki

Przygotowanie

  1. Kroimy pierś z kurczaka na pół, aby uzyskać dwie cienkie części.
  2. Doprawiamy mięso od strony miękiszowej solą i pieprzem ziołowym.
  3. Na każdą z części kładziemy po 3 plasterki pomidora i 3 kawałki sera.
  4. Nacinamy piersi w kilku miejscach, aby można było włożyć tam plasterki sera.
  5. Posypujemy mięso posiekaną pietruszką, drobno posiekanym czosnkiem i oregano.
  6. W naczyniu żaroodpornym mieszamy olej z sosem sojowym.
  7. Nacieramy piersi kurczaka przygotowanym sosem.
  8. Wkładamy mięso do nagrzanego piekarnika nagrzanego do 170 stopni Celsjusza.
  9. Pieczemy przez około 30 minut, ustawiając termoobieg (góra/dół) i bez przykrycia.
  10. Po upieczeniu mięso powinno być gotowe do podania.
Pierś z kurczaka z serem i szynką - przepis na obiad z piekarnika

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z kurczaka z serem i szynką - przepis na obiad z piekarnika, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up