Pierś z kurczaka z piekarnika - zdrowe i lekkie danie fit

Pierś z kurczaka z piekarnika to idealne danie fit dla osób dbających o zdrową dietę. Soczysta pierś z kurczaka przygotowana w piekarniku jest lekka, niskokaloryczna i bogata w białko. Można ją podawać z ulubionymi warzywami lub sałatką, tworząc pełnowartościowy posiłek odpowiedni dla osób aktywnych i dbających o swoją sylwetkę.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wyszoruj i osusz filety z kurczaka
  2. Rozbij filety za pomocą młotka do mięsa, posyp solą, pieprzem i papryką słodką.
  3. Układaj kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przyprawioną stroną do dołu.
  4. Wystarczy 2-3 łyżki startego sera żółtego.
  5. Posiekaj kilka różyczek brokuła i dodaj do sera.
  6. Dodaj 2 łyżki jogurtu lub śmietany, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz
  7. Rozsmaruj brokułową pastę na filetach.
  8. Piecz w nagrzanym do 190 stopni C piekarniku przez około 40 minut (grzałka góra-dół).
  9. Po 40 minutach, posyp startym serem i wstaw do piekarnika na 2-3 minuty, aż ser się roztopi.
  10. Podawaj i smaczne!
Pierś z kurczaka z piekarnika - zdrowe i lekkie danie fit

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z kurczaka z piekarnika - zdrowe i lekkie danie fit, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up