Pierś z kurczaka z piekarnika - zdrowe i lekkie danie fit
Pierś z kurczaka z piekarnika to idealne danie fit dla osób dbających o zdrową dietę. Soczysta pierś z kurczaka przygotowana w piekarniku jest lekka, niskokaloryczna i bogata w białko. Można ją podawać z ulubionymi warzywami lub sałatką, tworząc pełnowartościowy posiłek odpowiedni dla osób aktywnych i dbających o swoją sylwetkę.
Składniki
Przygotowanie
- Wyszoruj i osusz filety z kurczaka
- Rozbij filety za pomocą młotka do mięsa, posyp solą, pieprzem i papryką słodką.
- Układaj kotlety na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia, przyprawioną stroną do dołu.
- Wystarczy 2-3 łyżki startego sera żółtego.
- Posiekaj kilka różyczek brokuła i dodaj do sera.
- Dodaj 2 łyżki jogurtu lub śmietany, przeciśnięty czosnek, sól i pieprz
- Rozsmaruj brokułową pastę na filetach.
- Piecz w nagrzanym do 190 stopni C piekarniku przez około 40 minut (grzałka góra-dół).
- Po 40 minutach, posyp startym serem i wstaw do piekarnika na 2-3 minuty, aż ser się roztopi.
- Podawaj i smaczne!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z kurczaka z piekarnika - zdrowe i lekkie danie fit, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również