Pierś z kurczaka z kurkami: prosty i smaczny sposób na pyszne danie z drobiu
Pierś z kurczaka z kurkami to świeże i aromatyczne danie, które zachwyca prostotą wykonania i wyjątkowym smakiem. Soczysta pierś z kurczaka panierowana w bułce tartej, podsmażona i podana z kremowym sosem z dodatkiem kurków to doskonały wybór dla miłośników klasycznych dań z drobiu. Połączenie delikatnego mięsa z intensywnym smakiem grzybów tworzy kompozycję, która z pewnością zachwyci podniebienia. Idealny przepis na domowy obiad lub romantyczną kolację.
Składniki
Przygotowanie
- Oczyść i pokrój pierś z kurczaka na mniejsze kawałki.
- W misce wymieszaj kurki z przyprawami, solą i pieprzem.
- Rozgrzej patelnię i obsmaż kurki na oliwie, a następnie odłóż je na bok.
- W tej samej patelni obsmaż kawałki kurczaka z obu stron, aż się zarumienią.
- Dodaj kurki z przyprawami do kurczaka na patelni i chwilę podsmaż razem.
- Podawaj pierś z kurczaka z kurkami na talerzu i udekoruj świeżymi ziołami.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z kurczaka z kurkami: prosty i smaczny sposób na pyszne danie z drobiu, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również