Pierś z kurczaka w sosie porowym
Pierś z kurczaka w sosie porowym to aromatyczne i proste danie, które zachwyca zarówno smakiem, jak i wyglądem. Soczysta i delikatna pierś z kurczaka podawana jest z gęstym sosem porowym, z dodatkiem świeżych ziół. To danie, które doskonale sprawdzi się na obiad lub kolację dla całej rodziny.
Składniki
Przygotowanie
- Odstaw piersi z kurczaka, sól i pieprz, oliwę z oliwek, cebulę, czosnek, por, bulion drobiowy, koncentrat pomidorowy, serek topiony oraz koperek.
- Oprósź piersi z kurczaka solą i pieprzem.
- Rozgrzej oliwę z oliwek na patelni i obsmaż piersi z kurczaka z obu stron na złoty kolor.
- Dodaj posiekaną cebulę i czosnek, smaż aż będą miękkie.
- Następnie dodaj pokrojonego pora oraz przypraw solą i pieprzem.
- Zalej wszystko bulionem drobiowym i dodaj koncentrat pomidorowy.
- Gotuj na średnim ogniu przez 4-5 minut.
- Dodaj serek topiony, mieszaj aż się rozpuści.
- Na końcu dodaj posiekany koper i gotuj jeszcze około 5 minut.
- Podawaj od razu, można udekorować koperkiem.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierś z kurczaka w sosie porowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również