Pierogi z soczewicą i mięsem - pyszne i pożywne danie, które z pewnością zasmakuje całej rodzinie
Pierogi z soczewicą i mięsem to smaczne i sycące danie, które z pewnością zachwyci całą rodzinę. Połączenie mięsa z soczewicą nadaje im wyjątkowego smaku, a chrupiąca skórka pierogów dodaje im dodatkowej radości podczas jedzenia. Idealne danie na obiad lub kolację, które można podać z ulubionym sosem lub kwaśną śmietaną.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj składniki farszu mięsnego, w tym wołowinę i mięso z indyka oraz przyprawy: sól, kminek rzymski, paprykę, majeranek, tymianek, rozmaryn, lubczyk i pieprz
- Gotuj mięso w garnku z dodatkiem wody, soli i ewentualnie warzyw, a następnie pozostaw na około 3 godziny do ostygnięcia.
- Oddziel mięso od kości, zmiel je w maszynce, dodając ewentualnie masło i doprawiając przyprawami
- Formuj farsz w kulki i przygotuj się do wykonania ciasta na pierogi.
- Przygotuj ciasto na pierogi, mieszając mąkę, sól, masło i gorącą wodę w malaksjerze do uzyskania elastycznego ciasta.
- Odstaw ciasto na kilka minut, a następnie rozwałkuj je i przygotuj pojedyncze płaty do nadziewania.
- Lep pierogi, umieszczając farsz w połowie ciasta, składając je i dokładnie zlepiąc brzegi.
- Gotuj pierogi w dużej ilości wrzącej, osolonej wody przez około 3-4 minuty, aż wyjdą na powierzchnię.
- Wyjmij ugotowane pierogi, aby nie rozgotowały się, i gotowe!
- Podane kroki pozwalają na przygotowanie pysznych pierogów z soczewicą i mięsem, tak jak pokazano w dostarczonej transkrypcji.
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierogi z soczewicą i mięsem - pyszne i pożywne danie, które z pewnością zasmakuje całej rodzinie, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również