Pierogi z dynią i serem

Pierogi z dynią i serem to wyjątkowo aromatyczne i smaczne danie, które idealnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatne nadzienie z dyni, połączone z kremowym serem, otulone w chrupiącym cieście, zachwyci nie tylko miłośników tej popularnej potrawy. Wystarczy kilka prostych składników i chwila pracy, by przygotować te wyjątkowe pierogi, które z pewnością zasmakują wszystkim aan zasiadającym przy stole.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj dynię Hokkaido, wyciągnij pestki i pokrój na kawałki
  2. Po upieczeniu studź dynię, oddziel miąższ od skóry i rozgnieć widelcem
  3. Drobno pokrój 100 g dobrej wędzonej kiełbasy i podsmaż na patelni.
  4. W misce połącz podsmażoną kiełbasę z upieczoną dynią, dodaj 250 g sera półtłustego, odrobinę gałki muszkatołowej, pieprz i sól
  5. Przygotuj ciasto na pierogi według przepisu z kanału mamy (możesz znaleźć go na kanale).
  6. Rozwałkuj ciasto, wycinaj krążki, nałóż na każdy krążek łyżeczkę farszu, zlepiaj pierogi.
  7. Zagotuj wodę w dużym garnku, dodaj sól
  8. Odcedź gotowe pierogi i podawaj
Pierogi z dynią i serem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierogi z dynią i serem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up