Pierogi z dynią i fetą - przepis na wykwintne, jesienne pierogi z nadzieniem z dyni i sera feta

Pierogi z dynią i fetą to wyjątkowo aromatyczne danie, idealne na chłodniejsze dni. Połączenie delikatnej dynamiami z pikantną fetą tworzy wyjątkowe nadzienie, które sprawia, że te pierogi są niezwykle smaczne i wykwintne. To doskonała propozycja dla miłośników kuchni, którzy chcą spróbować czegoś nowego i oryginalnego.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj dynię (np
  2. Skrop dynię oliwą, posyp solą i dodaj gałązki świeżego tymianku
  3. Posiekaj wędzoną kiełbasę i podsmaż ją na patelni
  4. Dodaj do kiełbasy i dyni starty ser półtłusty (ok
  5. Przygotuj ciasto na pierogi według przepisu Twojej mamy.
  6. Rozwałkuj ciasto, wycinaj kółka, nałóż farsz, zlepiaj pierogi.
  7. Zagotuj wodę w dużym garnku z solą
  8. Wyjmij gotowe pierogi, odcedź i podawaj
Pierogi z dynią i fetą - przepis na wykwintne, jesienne pierogi z nadzieniem z dyni i sera feta

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierogi z dynią i fetą - przepis na wykwintne, jesienne pierogi z nadzieniem z dyni i sera feta, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up