Pierogi z dynią i fetą - przepis na wykwintne, jesienne pierogi z nadzieniem z dyni i sera feta
Pierogi z dynią i fetą to wyjątkowo aromatyczne danie, idealne na chłodniejsze dni. Połączenie delikatnej dynamiami z pikantną fetą tworzy wyjątkowe nadzienie, które sprawia, że te pierogi są niezwykle smaczne i wykwintne. To doskonała propozycja dla miłośników kuchni, którzy chcą spróbować czegoś nowego i oryginalnego.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj dynię (np
- Skrop dynię oliwą, posyp solą i dodaj gałązki świeżego tymianku
- Posiekaj wędzoną kiełbasę i podsmaż ją na patelni
- Dodaj do kiełbasy i dyni starty ser półtłusty (ok
- Przygotuj ciasto na pierogi według przepisu Twojej mamy.
- Rozwałkuj ciasto, wycinaj kółka, nałóż farsz, zlepiaj pierogi.
- Zagotuj wodę w dużym garnku z solą
- Wyjmij gotowe pierogi, odcedź i podawaj
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pierogi z dynią i fetą - przepis na wykwintne, jesienne pierogi z nadzieniem z dyni i sera feta, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również