Faszerowane pieczarki z jajkiem w chrupiącej panierce
Przepis na faszerowane pieczarki z jajkiem w chrupiącej panierce to doskonały pomysł na eleganckie i smaczne danie. Delikatne pieczarki faszerowane są pysznym nadzieniem z jajkiem, serem i ziołami, a całość obwiązana jest chrupiącą panierką. To idealna przekąska lub dodatek do obiadu, który z pewnością zachwyci wszystkich gości.
Składniki
Przygotowanie
- Oczyścić pieczarki, odrywać ogonki i wydrążyć środek łyżką.
- Posiekać drobno ogonki pieczarek.
- Posiekać drobno średnią cebulę.
- Rozgrzać łyżkę tłuszczu na patelni.
- Podsmażyć pieczarki i cebulę na patelni.
- Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
- Dodać starty ser Grana Padano lub Parmezan, starty żółty ser (np
- Faszerować pieczarki przygotowanym nadzieniem.
- Układać faszerowane pieczarki na blaszce do pieczenia.
- Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 7-9 minut (grzanie góra-dół).
- Po upieczeniu chwilę studzić i posypać jeszcze natką pietruszki.
- Gotowe! Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Faszerowane pieczarki z jajkiem w chrupiącej panierce, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również