Faszerowane pieczarki z jajkiem w chrupiącej panierce

Przepis na faszerowane pieczarki z jajkiem w chrupiącej panierce to doskonały pomysł na eleganckie i smaczne danie. Delikatne pieczarki faszerowane są pysznym nadzieniem z jajkiem, serem i ziołami, a całość obwiązana jest chrupiącą panierką. To idealna przekąska lub dodatek do obiadu, który z pewnością zachwyci wszystkich gości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Oczyścić pieczarki, odrywać ogonki i wydrążyć środek łyżką.
  2. Posiekać drobno ogonki pieczarek.
  3. Posiekać drobno średnią cebulę.
  4. Rozgrzać łyżkę tłuszczu na patelni.
  5. Podsmażyć pieczarki i cebulę na patelni.
  6. Dodać przeciśnięty przez praskę ząbek czosnku.
  7. Dodać starty ser Grana Padano lub Parmezan, starty żółty ser (np
  8. Faszerować pieczarki przygotowanym nadzieniem.
  9. Układać faszerowane pieczarki na blaszce do pieczenia.
  10. Piec w piekarniku nagrzanym do 190°C przez 7-9 minut (grzanie góra-dół).
  11. Po upieczeniu chwilę studzić i posypać jeszcze natką pietruszki.
  12. Gotowe! Smacznego!
Faszerowane pieczarki z jajkiem w chrupiącej panierce

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Faszerowane pieczarki z jajkiem w chrupiącej panierce, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up