Pasztet z królika Magdy Gessler

Pasztet z królika Magdy Gessler to wyjątkowa i pyszna przekąska, która zachwyci nawet najbardziej wymagających smakoszy. Dzięki delikatnemu mięsu królika i aromatycznym przyprawom pasztet zyskuje wyjątkowy smak i równie wyjątkowy charakter. Idealny na eleganckie przyjęcia oraz rodzinne spotkania, ten pasztet z pewnością stać się ulubionym daniem wszystkich smakoszy.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zeberkować mięso z udek królika i usunąć kości.
  2. Mięso zmielić dwukrotnie przez grubą i drobną tarkę.
  3. Rozgrzać mleko i namoczyć w nim bułkę pszenną.
  4. Posiekać cebulę i poddusić na patelni.
  5. W misce połączyć mięso, cebulę, namoczoną bułkę, jajka, koperek oraz przyprawy, wszystko dokładnie wymieszać.
Pasztet z królika Magdy Gessler

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasztet z królika Magdy Gessler, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up