Różana pasta z warzyw z rosołu
Różana pasta z warzyw z rosołu to aromatyczna i kremowa przystawka stworzona z warzyw gotowanych w rosole, m.in. marchewki, pietruszki i selera, połączonych z dodatkiem śmietany i przypraw. Pastę można podać na chrupiącym chlebie lub jako dodatek do dań głównych. Jest to wyjątkowy sposób na wykorzystanie warzyw z rosołu i stworzenie smacznego dania.
Składniki
Przygotowanie
- Wyjąć kurczaka z rosołu i oddzielić mięso od kości.
- Podsmażyć pokrojoną cebulę na odrobinie tłuszczu aż się zeszkli.
- Zmienić mięso z rosołu, cebulę oraz gotowaną wcześniej ciecierzycę w maszynce do mięsa na przemian, aby uzyskać jednolitą pastę.
- Dodać ząbek czosnku, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem, płatkami chili i majonezem Kielecki.
- Wymieszać wszystkie składniki dokładnie, aż uzyskasz równomiernie połączoną pastę.
- Podawanie:
- Serwować pastę na kromce chleba.
- Opcjonalnie można dodać zieleninę do pasty.
- Gotowe! Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Różana pasta z warzyw z rosołu, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również