Różana pasta z warzyw z rosołu

Różana pasta z warzyw z rosołu to aromatyczna i kremowa przystawka stworzona z warzyw gotowanych w rosole, m.in. marchewki, pietruszki i selera, połączonych z dodatkiem śmietany i przypraw. Pastę można podać na chrupiącym chlebie lub jako dodatek do dań głównych. Jest to wyjątkowy sposób na wykorzystanie warzyw z rosołu i stworzenie smacznego dania.

Składniki

Przygotowanie

  1. Wyjąć kurczaka z rosołu i oddzielić mięso od kości.
  2. Podsmażyć pokrojoną cebulę na odrobinie tłuszczu aż się zeszkli.
  3. Zmienić mięso z rosołu, cebulę oraz gotowaną wcześniej ciecierzycę w maszynce do mięsa na przemian, aby uzyskać jednolitą pastę.
  4. Dodać ząbek czosnku, doprawić solą, pieprzem, majerankiem, tymiankiem, płatkami chili i majonezem Kielecki.
  5. Wymieszać wszystkie składniki dokładnie, aż uzyskasz równomiernie połączoną pastę.
  6. Podawanie:
  7. Serwować pastę na kromce chleba.
  8. Opcjonalnie można dodać zieleninę do pasty.
  9. Gotowe! Smacznego!
Różana pasta z warzyw z rosołu

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Różana pasta z warzyw z rosołu, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up