Pasta z rybą w pomidorach

Pasta z rybą w pomidorach to aromatyczne danie przygotowane z makaronu, kawałków świeżej ryby i gęstego sosu z pomidorów. Delikatne i pełne smaku połączenie składników sprawia, że danie to idealnie komponuje się z ulubionym chlebem czy sałatką. Szybkie w przygotowaniu danie, które z pewnością przypadnie do gustu miłośnikom rybnych potraw.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obranie wędzonej makreli z ości i skóry.
  2. Pokrojenie cebuli w kostkę i podsmażenie jej na maśle aż do uzyskania złotego koloru.
  3. Dodanie odrobiny soli do cebuli podczas smażenia.
  4. Wyłączenie patelni i odstawienie cebuli do studzenia.
  5. Dodanie wystudzonej cebuli do wędzonej makreli.
  6. Dodanie koncentratu pomidorowego, twarogu, słodkiej i ostrej papryki do miksera z rybą i cebulą.
  7. Dokładne zmiksowanie wszystkich składników aż do uzyskania gładkiej konsystencji.
  8. Doprawienie pasty solą, pieprzem i ewentualnie dodanie majonezu.
  9. Ponowne zamiksowanie pasty.
  10. Sprawdzenie i ewentualne dostosowanie do smaku, dodając ewentualnie więcej soli.
  11. Przechowywanie pasty w lodówce przez około 5-6 dni przed podaniem.
  12. Podanie pasty z ryby z świeżym pieczywem, posypaniem szczypiorem i podaniem kiszonego ogórka.
Pasta z rybą w pomidorach

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasta z rybą w pomidorach, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up