Pasta z pieczonej papryki i fety
Pasta z pieczonej papryki i fety to proste i smaczne danie, które idealnie sprawdzi się na szybki obiad lub lekki lunch. Kremowa pasta wykonana z pieczonej papryki, sera feta, czosnku i oliwy z oliwek to doskonała propozycja dla miłośników papryki i sera feta. Danie jest łatwe do przygotowania, a jego intensywny smak z pewnością zachwyci wszystkich smakoszy.
Składniki
Przygotowanie
- Przygotuj 2 pudy malutkich pomidorów koktajlowych i przełóż je do naczynia żaroodpornego.
- Dodaj do pomidorów pół szklanki oliwy z oliwek, szczyptę soli, świeżo zmielonego pieprzu i dokładnie wszystko wymieszaj.
- Przygotuj blok sera feta i umieść go w środku naczynia żaroodpornego
- Włóż naczynie do nagrzanego piekarnika i piecz przez 35 minut w temperaturze 200 stopni Celsjusza.
- Podczas pieczenia pomidorów i sera, przygotuj drugą wersję sałatki: powtórz kroki z pomidorami, oliwą, solą i pieprzem, a następnie dodaj kozi ser w srodku
- Teraz czas na trzecią wersję na patelni
- Po upieczeniu i ugotowaniu sera, rozgnieć pomidory i ser, dodaj bazylię i czosnek
- Ugotuj ulubioną makaron i dodaj go do sosu z pomidorów i sera
- Wymieszaj wszystko razem, posyp dodatkowo bazylią i czosnkiem, jeśli chcesz.
- Gotową potrawę podawaj i ciesz się smakiem pysznej pasty z pieczonej papryki i fety!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasta z pieczonej papryki i fety, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również