Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym

Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym to szybki i prosty przepis na smaczną przekąskę lub dodatek do kanapek. Wystarczy połączyć makrelę z ogórkiem kiszonym, dodając odrobinę majonezu i musztardy, oraz przyprawiając solą i pieprzem. Pasta jest aromatyczna i pełna smaku, idealna na śniadanie czy kolację.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz wędzoną makrelę od ości i skóry.
  2. Posiekaj jedną cebulkę w kostkę i podsmaż ją na maśle na złoty kolor, dopraw solą.
  3. Odstaw podsmażoną cebulkę do ostygnięcia.
  4. W misce lub naczyniu blendera umieść obraną makrelę.
  5. Dodaj podsmażoną i ostudzoną cebulkę do makreli.
  6. Dodaj około dwie łyżki koncentratu pomidorowego i dwie łyżki twarogu do masy.
  7. Wymieszaj, dodając jedną łyżeczkę słodkiej papryki i odrobinę ostrej papryki.
  8. Dopraw masę solą i pieprzem (doprawiaj do smaku).
  9. Dodaj jedną łyżkę majonezu do masy.
  10. Zmiksuj wszystko blenderem na gładką pastę.
  11. Sprawdź i dopraw pastę ewentualnie solą, jeśli jest taka potrzeba.
  12. Przełóż pastę do pojemnika i schłódź w lodówce przynajmniej przez godzinę, aby stężała.
  13. Przed podaniem posyp pastę szczypiorkiem i dodaj posiekany kiszony ogórek.
  14. Podawaj pastę z pieczywem.
  15. Zachęcamy do spróbowania i eksperymentowania z tym przepisem! Smacznego!
Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasta z makreli z ogórkiem kiszonym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up