Pasta z bakłażana i papryki

Pasta z bakłażana i papryki to aromatyczne danie wegetariańskie, które świetnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Wystarczy upiec i zblendować bakłażana i paprykę z dodatkiem oliwy, czosnku i przypraw, aby uzyskać kremową i smaczną pastę. Można podawać ją na grzankach, kanapkach lub jako dip do warzyw. Prosta w przygotowaniu, a jednocześnie pełna smaku i zdrowych składników.

Składniki

Przygotowanie

  1. Bakłażany i papryki upiec w piekarniku lub na patelni.
  2. Obrane ze skóry bakłażany i papryki pokroić na mniejsze kawałki.
  3. W blenderze zmiksować bakłażany, papryki, czosnek, sok z cytryny, oliwę z oliwek i przyprawy (np
  4. Doprawić pastę do smaku, ewentualnie dodać więcej przypraw.
  5. Podawać pastę z bakłażana i papryki jako dodatek do dań, np
Pasta z bakłażana i papryki

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasta z bakłażana i papryki, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up