Pasta z awokado i łososia

Pasta z awokado i łososia to lekka i smaczna potrawa, idealna na letnie dni. Kremowa pasta z awokado wzbogacona jest o delikatne kawałki łososia, które nadają jej niepowtarzalnego smaku. Danie jest proste w przygotowaniu i doskonale sprawdzi się jako lekki obiad lub kolacja. Dodatek świeżej pietruszki oraz skórki z cytryny podkreśla smak potrawy i nadaje jej świeżości.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz awokado i usuń pestkę.
  2. Wyciśnij sok z cytryny.
  3. Usuń skórę z łososia i pokrój go w kostkę.
  4. Posiekaj natkę pietruszki.
  5. Ugotuj makaron.
  6. Wykonanie:
  7. W blenderze umieść miąższ awokado, sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, sól i pieprz.
  8. Zmiksuj składniki na gładką masę.
  9. Na patelni rozgrzej oliwę.
  10. Wrzuć na patelnię pokrojony łosoś i smaż przez kilka minut.
  11. Dodaj do łososia wcześniej przygotowaną pastę z awokado.
  12. Dodaj ugotowany makaron do mieszanki i wymieszaj wszystkie składniki.
  13. Gotowe danie podawaj posypane natką pietruszki i/lub startym parmezanem
  14. Podawaj ciepłe, smacznego!
Pasta z awokado i łososia

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasta z awokado i łososia, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up