Pasta śledziowa z jajkiem i ogórkiem
Pasta śledziowa z jajkiem i ogórkiem to szybki i prosty przepis na smaczną przekąskę lub lekkie danie obiadowe. Wytwarzana ze śledzi w oleju, gotowanego jajka, startego ogórka oraz majonezu, przyprawiona solą i pieprzem, idealnie nadaje się do rozsmarowania na chrupiącym pieczywie lub do podania z ulubionymi dodatkami.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotować 4 jajka na półmiękko.
- Rozgnieść ugotowane jajka widelcem.
- Wkroić 4 małe cebulki.
- Wkroić 4 ogórki konserwowe lub kiszone.
- Ugotować 4 niewielkie ziemniaki w mundurkach, obrać i pokroić.
- Wymoczyć 4 płaty śledziowe.
- W dużej misce połączyć rozgniecione jajka, cebulkę, ogórki, ziemniaki i śledzie.
- Dodać 4 łyżki majonezu i łyżeczkę musztardy.
- Doprawić solą i świeżo roztartym czarnym pieprzem.
- Posiekać drobno pęczek koperku.
- Wymieszać wszystkie składniki dokładnie.
- Sałatkę schłodzić w lodówce przez około godzinę przed podaniem.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasta śledziowa z jajkiem i ogórkiem, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.
Dodaj komentarz
Zalecamy również