Pasta jajeczna z serkiem topionym

Pasta jajeczna z serkiem topionym to prosty i pyszny dodatek do kanapek i pieczywa. Wystarczy ugotować jajka na twardo, zmiksować je z serkiem topionym i doprawić ulubionymi przyprawami. Można również dodać posiekane zioła lub warzywa dla dodatkowego smaku. Gotową pastę można przechowywać w lodówce i wykorzystać jako szybką przekąskę na śniadanie czy lunch.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotować jajka na twardo, obrać, pokroić w kostkę lub rozdrobnić za pomocą ręcznej siatki do warzyw.
  2. Posiekać drobno pęczek szczypiorku.
  3. Rozgnieść biały ser twaróg widelcem w misce.
  4. Dodać 1 łyżkę majonezu, 1 łyżkę gęstej śmietany, 1-2 łyżeczki ulubionej musztardy, 1/3 łyżeczki soli, pieprz wszystko dodać do smaku.
  5. Dokładnie wymieszać składniki w misce na jednolitą masę.
  6. Dodać do masy pokrojone jajka i posiekany szczypiorek, delikatnie wymieszać.
  7. Opcjonalnie dodać dokładnie umyte i osuszone rzodkiewki można je zetrzeć na tarce o dużych oczkach lub pokroić w drobną kosteczkę.
  8. Całość dokładnie wymieszać.
  9. Pasta jajeczna z serkiem topionym jest gotowa do serwowania.
  10. Podawać pastę na własnoręcznie upieczonych bułeczkach.
  11. Smacznego!
Pasta jajeczna z serkiem topionym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasta jajeczna z serkiem topionym, możesz odwiedzić kategorię Śniadania.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up