Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem
Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem to lekka i orzeźwiająca przekąska, idealna na śniadanie lub lekki posiłek. Połączenie jajek, chrupiącej rzodkiewki i aromatycznego szczypiorku tworzy pyszną pastę, która świetnie komponuje się zarówno z pieczywem, jak i dodatkami warzywnymi. Prosty w przygotowaniu przepis, który z pewnością zachwyci miłośników prostych i smacznych dań.
Składniki
Przygotowanie
- Ugotować 4-5 jajek na twardo, obrać je i pokroić w kostkę lub rozdrobnić za pomocą ręcznej siatki do warzyw.
- Posiekać drobno pęczek szczypiorku.
- W misce rozgnieść biały ser twaróg widelcem.
- Dodać do twarogu 1 łyżkę majonezu, 1 łyżkę gęstej śmietany, 1-2 łyżeczki ulubionej musztardy, 1/3 łyżeczki soli, świeżo zmielony pieprz wszystko dodać do smaku.
- Wymieszać wszystkie składniki dokładnie, a następnie dodać pokrojone jajka i posiekany szczypiorek, delikatnie wymieszać.
- Dodać starte rzodkiewki lub pokrojoną w drobną kosteczkę do pasty i dokładnie wymieszać.
- Podać pastę jajeczną na przykład z własnoręcznie upieczonymi bułeczkami.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.
Dodaj komentarz
Zalecamy również