Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem to lekka i orzeźwiająca przekąska, idealna na śniadanie lub lekki posiłek. Połączenie jajek, chrupiącej rzodkiewki i aromatycznego szczypiorku tworzy pyszną pastę, która świetnie komponuje się zarówno z pieczywem, jak i dodatkami warzywnymi. Prosty w przygotowaniu przepis, który z pewnością zachwyci miłośników prostych i smacznych dań.

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotować 4-5 jajek na twardo, obrać je i pokroić w kostkę lub rozdrobnić za pomocą ręcznej siatki do warzyw.
  2. Posiekać drobno pęczek szczypiorku.
  3. W misce rozgnieść biały ser twaróg widelcem.
  4. Dodać do twarogu 1 łyżkę majonezu, 1 łyżkę gęstej śmietany, 1-2 łyżeczki ulubionej musztardy, 1/3 łyżeczki soli, świeżo zmielony pieprz wszystko dodać do smaku.
  5. Wymieszać wszystkie składniki dokładnie, a następnie dodać pokrojone jajka i posiekany szczypiorek, delikatnie wymieszać.
  6. Dodać starte rzodkiewki lub pokrojoną w drobną kosteczkę do pasty i dokładnie wymieszać.
  7. Podać pastę jajeczną na przykład z własnoręcznie upieczonymi bułeczkami.
  8. Smacznego!
Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasta jajeczna z rzodkiewką i szczypiorkiem, możesz odwiedzić kategorię Sałatki.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up