Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym

Pasta jajeczna z dodatkiem ogórka kiszonego to szybki i prosty przepis na pożywne i pełne smaku danie. Jajka ugotowane na twardo, zetrze się na tarce i wymiesza z pokrojonym ogórkiem. Całość doprawia się majonezem lub jogurtem, solą, pieprzem i ewentualnie koperkiem. Można podać pastę na kanapkach lub jako dodatek do sałatek. Idealna propozycja na lekki posiłek lub przekąskę.

Składniki

Przygotowanie

  1. W jednej misce rozgnieć na puree jajka ugotowane na twardo.
  2. Dodaj łyżkę majonezu do rozgniecionych jajek i dokładnie wymieszaj.
  3. Pokrój ogórek kiszony w drobną kostkę.
  4. Dodaj pokrojony ogórek kiszony do miski z jajkami i majonezem.
  5. Dopraw pastę do smaku solą i pieprzem.
  6. Wymieszaj wszystkie składniki razem do uzyskania jednolitej konsystencji pasty.
  7. Przełóż pastę jajeczną z ogórkiem kiszonym do słoika lub miseczki i możesz podawać.
Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Pasta jajeczna z ogórkiem kiszonym, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up