Paluchy z ciasta francuskiego z pesto

Paluchy z ciasta francuskiego z pesto to szybki i prosty przepis na smaczne i chrupiące przekąski. Ciasto francuskie jest nacinane na paski, które są smarowane pesto, następnie zwijane i pieczone aż do zarumienienia. Paluchy świetnie sprawdzają się jako przekąska na imprezach czy piknikach, zachwycając nie tylko smakiem, ale także wyglądem.

Składniki

Przygotowanie

  1. Rozmrozić kawałki mrożonych liści szpinaku na patelni z odrobiną masła klarowanego, oliwy lub oleju.
  2. Dodać pokrojone pomidorki suszone, ser pleśniowy oraz ząbki czosnku
  3. Doprawić farsz solą, pieprzem i sokiem z cytryny, następnie odstawić do ostudzenia.
  4. Rozwinąć ciasto francuskie i na jedną połowę rozłożyć farsz ze szpinakiem, a drugą posmarować jajkiem i posypać startym żółtym serem.
  5. Złożyć ciasto na pół i delikatnie docisnąć
  6. Ułożyć przygotowane paluchy na blasze do pieczenia i posmarować je jajkiem
  7. Wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 10-12 minut w temperaturze około 200-210 stopni.
  8. Po upieczeniu podać i serwować
  9. Dzięki tym krokom można opracować przepis na paluchy z ciasta francuskiego z pesto na podstawie dostarczonej transkrypcji.
Paluchy z ciasta francuskiego z pesto

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Paluchy z ciasta francuskiego z pesto, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up