Obiad z czerwonej fasoli z puszki: prosty i sycący przepis

Obiad z czerwonej fasoli z puszki to prosty i sycący przepis idealny na szybki obiad. Wystarczy odcedzić fasolę, podsmażyć ją z cebulą i czosnkiem, dodać przyprawy oraz pomidory z puszki i gotować przez kilka minut. Podaj z ryżem lub pieczonym ziemniakiem. Prosty w przygotowaniu, a jednocześnie pełen smaku i białka. Idealne danie na leniwe dni.

Składniki

Przygotowanie

  1. Obierz i pokrój ziemniaki, marchewkę oraz selera.
  2. W dużym garnku zagotuj 2,5 litra wody.
  3. Dodaj pokrojone warzywa do gotującej się wody i gotuj aż warzywa będą miękkie.
  4. Odstaw garnek z warzywami z ognia.
  5. Odsącz 2 puszki czerwonej fasoli wraz z zalewą i dodaj do garnka z warzywami.
  6. Dodaj podsmażoną na maśle cebulę oraz podsmażoną kiełbasę do garnka.
  7. Dopraw do smaku solą, pieprzem, słodką papryką i majerankiem.
  8. W miseczce rozpuść 2 łyżki mąki pszennej w zimnej wodzie, a następnie dodaj do garnka.
  9. Gotuj całość jeszcze przez około 10 minut, aby składniki się połączyły i zupa zgęstniała.
  10. Na koniec dopraw danie do smaku solą i pieprzem, jeśli jest taka potrzeba.
  11. Możesz podać danie posypane posiekaną natką pietruszki lub szczypiorkiem.
Obiad z czerwonej fasoli z puszki: prosty i sycący przepis

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Obiad z czerwonej fasoli z puszki: prosty i sycący przepis, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up