Naleśniki z parówką, serem i ogórkiem

Naleśniki z parówką, serem i ogórkiem to szybki i prosty przepis na smaczną przekąskę lub danie obiadowe. Naleśniki nadziewane są kawałkami parówki, startym serem oraz pokrojonymi w plastry ogórkami. Potem zawijane są w rulon i smażone na patelni. Danie to może być urozmaicone dodatkowymi składnikami, takimi jak sos pomidorowy, ketchup czy śmietana. Idealne rozwiązanie na nieplanowany posiłek.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: parówki, ser, ogórki, mąkę, jaja, mleko, sól, olej.
  2. Posiekaj parówki, ser i ogórki na drobne kawałki.
  3. W misce wymieszaj mąkę z jajami, dodaj stopniowo mleko, mieszając, aż powstanie jednolite ciasto.
  4. Dodaj posiekane parówki, ser i ogórki do ciasta i ponownie wymieszaj.
  5. Rozgrzej patelnię i posmaruj ją niewielką ilością oleju.
  6. Naleśniki smaż na patelni z obu stron, aż staną się rumiane.
  7. Gotowe naleśniki z parówką, serem i ogórkiem podawaj gorące.
Naleśniki z parówką, serem i ogórkiem

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Naleśniki z parówką, serem i ogórkiem, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up