Naleśniki z mięsem mielonym zapiekane

Naleśniki z mięsem mielonym zapiekane to proste i smaczne danie, które zadowoli nawet najbardziej wymagających smakoszy. Delikatne naleśniki nadziewane soczystym mięsem mielonym, które następnie są zapiekane z sosem pomidorowym i serem, tworzą połączenie pełne aromatów i bogactwa smaków. To danie idealne zarówno na obiad, jak i na kolację dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj 10 naleśników z ulubionego przepisu.
  2. Podsmaż pieczarki na maśle z solą i pieprzem aż odparuje woda.
  3. Na osobnej patelni podsmaż cebulę, dodaj mięso mielone drobiowe, sól, słodką paprykę i pieprz
  4. Dodaj pokrojoną paprykę, kukurydzę i podsmażone pieczarki
  5. Odstaw farsz do przestudzenia.
  6. Przygotuj naleśniki, posyp startym serem
  7. Nałóż farsz na naleśniki, zwiń w rulon.
  8. Przygotuj naczynie żaroodporne, wysmaruj olejem.
  9. Układaj zwinięte naleśniki w naczyniu.
  10. Polej pasatą pomidorową, posyp serem.
  11. Piecz w nagrzanym piekarniku (180 stopni) przez około 20 minut, aż ser się zarumieni.
  12. Gotowe danie prezentuje się przepysznie
Naleśniki z mięsem mielonym zapiekane

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Naleśniki z mięsem mielonym zapiekane, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up