Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami

Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami to danie, które idealnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Delikatne naleśniki nadziewane soczystym kurczakiem, aromatycznymi pieczarkami i śmietaną tworzą połączenie pełne smaku i aromatu. To szybki i prosty przepis, który zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę.
  2. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i smażymy przez około 2 minuty.
  3. Dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy, aż woda odparuje
  4. W misce łączymy podsmażone warzywa z 0,5 kg fileta z kurczaka podsmażonego w przyprawie do gyrosa (lub innej przyprawie do kurczaka)
  5. Przygotowujemy naleśniki z ulubionego przepisu (składniki na naleśniki są dostępne pod filmem).
  6. Na każdy naleśnik kładziemy około 2 łyżki startego sera i nadziewamy mieszanką kurczaka i warzyw.
  7. Zwijamy naleśniki, najpierw boki, a następnie od dołu na 3 razy.
  8. Naleśniki kładziemy na blaszce do zapiekania, posmarowanej ewentualnie olejem.
  9. Naleśniki smarujemy mieszanką 2 łyżek ketchupu i 1 łyżki majonezu, posypujemy resztą sera (200-250 g).
  10. Zapiekamy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, bez przykrycia.
  11. Podajemy i podziwiamy efektowne i smaczne zapiekane naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up