Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami to danie, które idealnie sprawdzi się na obiad lub kolację. Delikatne naleśniki nadziewane soczystym kurczakiem, aromatycznymi pieczarkami i śmietaną tworzą połączenie pełne smaku i aromatu. To szybki i prosty przepis, który zadowoli nawet najbardziej wybredne podniebienia.
Składniki
Przygotowanie
- Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę.
- Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i smażymy przez około 2 minuty.
- Dodajemy pokrojone pieczarki i smażymy, aż woda odparuje
- W misce łączymy podsmażone warzywa z 0,5 kg fileta z kurczaka podsmażonego w przyprawie do gyrosa (lub innej przyprawie do kurczaka)
- Przygotowujemy naleśniki z ulubionego przepisu (składniki na naleśniki są dostępne pod filmem).
- Na każdy naleśnik kładziemy około 2 łyżki startego sera i nadziewamy mieszanką kurczaka i warzyw.
- Zwijamy naleśniki, najpierw boki, a następnie od dołu na 3 razy.
- Naleśniki kładziemy na blaszce do zapiekania, posmarowanej ewentualnie olejem.
- Naleśniki smarujemy mieszanką 2 łyżek ketchupu i 1 łyżki majonezu, posypujemy resztą sera (200-250 g).
- Zapiekamy przez 25 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni, bez przykrycia.
- Podajemy i podziwiamy efektowne i smaczne zapiekane naleśniki z kurczakiem i pieczarkami
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Naleśniki z kurczakiem i pieczarkami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również