Naleśniki gyros

Naleśniki gyros to pyszne danie inspirowane greckim smakiem. Naleśniki nadziewane są pikantnym mięsem gyros, serem feta, świeżymi warzywami i sosem tzatziki. To połączenie aromatycznych przypraw i chrupiących składników sprawia, że każdy kęs to prawdziwa uczta dla podniebienia. Doskonałe na obiad lub kolację dla całej rodziny.

Składniki

Przygotowanie

  1. Na patelni podsmażamy cebulę pokrojoną w kosteczkę.
  2. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę paprykę i smażymy przez około 2 minuty.
  3. Wrzucamy pieczarki pokrojone na plasterki i smażymy, aż odparuje z nich woda
  4. W misce łączymy podsmażony filet z kurczaka z warzywami z patelni
  5. Przygotowujemy naleśniki z dowolnego przepisu lub korzystamy z przepisu autorki.
  6. Na naleśniki kładziemy po około 2 łyżki startego sera i zwijamy, zaczynając od boków, a potem od dołu.
  7. Układamy zrolowane naleśniki na blaszce do zapiekania
  8. Na zrolowane naleśniki smarujemy mieszanką 2 łyżek ketchupu i 1 łyżki majonezu.
  9. Posypujemy pozostałym serem (około 200-250 g na całość).
  10. Zapiekamy przez około 25 minut w temperaturze 180 stopni C, bez przykrycia.
  11. Po wyjęciu z piekarnika nalesniki będą gotowe do podania
  12. Smacznego!
Naleśniki gyros

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Naleśniki gyros, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up