Mus z malin do tortu

Mus z malin to pyszna i delikatna masa owocowa, idealna do wykorzystania w przygotowaniu tortów. Aby przygotować ten przepis, wystarczą maliny, cukier i sok cytrynowy. Owoce należy zmiksować na gładką masę, a następnie przetrzeć przez sito, aby pozbyć się pestek. Gotowy mus doskonale nadaje się na przełożenie biszkoptu, dodając mu świeżości i owocowego smaku.

Składniki

Przygotowanie

  1. Zbierz wszystkie potrzebne składniki: maliny, cukier, sok z cytryny, żelatynę, wodę.
  2. Umieść maliny w misce i zmiksuj je na gładką masę.
  3. Przełóż maliny do garnka, dodaj cukier i sok z cytryny, podsmaż chwilę, a następnie odstaw do wystudzenia.
  4. W oddzielnym naczyniu rozpuść żelatynę w wodzie, poczekaj aż napęcznieje.
  5. Po wystygnięciu malin dodaj rozpuszczoną żelatynę, dokładnie wymieszaj.
  6. Przełóż mus do przygotowanej formy na tort.
  7. Odstaw do lodówki, aby mus zastygł.
  8. Po stężeniu musu z malin, można udekorować go śmietaną, owocami lub innymi dodatkami.
Mus z malin do tortu

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Mus z malin do tortu, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up