Mini bułki do hamburgerów - przepis z Lidla

Mini bułki do hamburgerów z Lidla to pyszny i prosty w wykonaniu przepis. Niewielkie i puszyste bułeczki idealnie komponują się z burgerami, tworząc harmonijną całość. Przygotowanie ich w domu gwarantuje świeży smak i aromat, który zdecydowanie wyróżnia je spośród standardowych bułek do hamburgerów. Spróbuj samodzielnie przygotować te mini bułki z Lidla i poczuj różnicę!

Składniki

Przygotowanie

  1. W misce zrobić zagłębienie w mące.
  2. W innym naczyniu rozpuścić drożdże w ciepłym mleku z dodatkiem cukru.
  3. Wlać rozpuszczone drożdże do zagłębienia w mące, wymieszać.
  4. Odstawić ciasto w ciepłe miejsce do wyrośnięcia.
  5. Dodawać kolejno pozostałe składniki: sól, żółtka, resztę mleka i wyrabiać ciasto.
  6. Dodać roztopione masło i wyrabiać ciasto do uzyskania gładkiej konsystencji.
  7. Posypać miskę mąką i wrzucić ciasto, pozostawić do wyrośnięcia.
  8. Po wyrośnięciu ciasta podzielić je na 10 kawałków.
  9. Z każdego kawałka formować kulki.
  10. Ułożyć kulki na blaszce i pozostawić do ponownego wyrośnięcia.
  11. Przed pieczeniem wysmarować bułeczki białkiem i posypać sezamem.
  12. Piekarnik rozgrzać do 170°C i piec bułeczki przez 15-18 minut.
Mini bułki do hamburgerów - przepis z Lidla

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Mini bułki do hamburgerów - przepis z Lidla, możesz odwiedzić kategorię Przekąski na imprezę.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up