Mięso w słoiku z galaretką: przepis na smakowitą i praktyczną przekąskę

Mięso w słoiku z galaretką to smakowita i praktyczna przekąska, która doskonale sprawdzi się na przyjęciach czy piknikach. Łączy w sobie intensywny smak mięsa z delikatną nutą galaretki, tworząc interesujące połączenie smakowe. Przygotowanie tej przekąski jest proste i szybkie, a efekt końcowy zachwyci każdego gościa.

Składniki

Przygotowanie

  1. Przygotuj składniki: mięso (np
  2. Ugotuj mięso w przyprawach do momentu, aż będzie miękkie i dobrze ugotowane.
  3. Odstaw mięso do ostygnięcia.
  4. W misce przygotuj galaretkę zgodnie z instrukcją na opakowaniu.
  5. Pokrój mięso na mniejsze kawałki i umieść je w słoikach.
  6. Zalej mięso galaretką.
  7. Odstaw słoiki do stężenia galaretki w lodówce.
  8. Mięso w słoiku z galaretką gotowe do spożycia.
Mięso w słoiku z galaretką: przepis na smakowitą i praktyczną przekąskę

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Mięso w słoiku z galaretką: przepis na smakowitą i praktyczną przekąskę, możesz odwiedzić kategorię Przetwory.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up