Masa do babeczek z mlekiem w proszku

Masa do babeczek z mlekiem w proszku to prosty i szybki sposób na przygotowanie kremowej i aromatycznej masy do dekoracji muffinek lub innych słodkości. Mleko w proszku nadaje masie wyjątkowy smak i konsystencję, sprawiając, że jest gęsta i kremowa. Wystarczy połączyć mleko w proszku z wodą i innymi składnikami, aby uzyskać idealną masę do dekorowania i nadawania ustroju deserom.

Składniki

Przygotowanie

  1. W garnku umieść 125 gramów masła, 125 ml mleka, 2 łyżeczki cukru z wanilią, 2 pełne łyżki kakao i 190 g cukru kryształu.
  2. Rozpuść wszystkie składniki na małym ogniu, mieszając, aż uzyskasz jednolitą masę.
  3. Gdy składniki się rozpuszczą, wyłącz ogień i pozostaw masę do ostygnięcia przez około 3-5 minut.
  4. Dodaj 250 g mleka w proszku do ciepłej masy i miksuje na najniższych obrotach, aż nie będzie grudek.
  5. Kontynuuj mieszanie, aby uzyskać kremową i gęstą konsystencję.
  6. Krem jest teraz gotowy do użycia jako nadzienie lub do smarowania ciastek, orzeszków lub do przekładania wafli.
  7. Możesz teraz wypróbować gotowy krem z mlekiem w proszku i cieszyć się jego słodkim smakiem z dodatkiem mleka w proszku
Masa do babeczek z mlekiem w proszku

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Masa do babeczek z mlekiem w proszku, możesz odwiedzić kategorię Desery.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up