Makaron z tuńczykiem i selerem naciowym
Makaron z tuńczykiem i selerem naciowym to proste i szybkie danie, które idealnie sprawdzi się na kolację. Składniki takie jak makaron, tuńczyk w puszce, seler naciowy, oliwa z oliwek i przyprawy mieszają się w wyjątkowym połączeniu smaków. Danie to nie tylko smakuje wyśmienicie, ale także jest pełne wartości odżywczych, dzięki zawartości białka, kwasów tłuszczowych omega-3 i witamin.
Składniki
Przygotowanie
- Umyj i oczyść 1 pęczek selera naciowego, przekrój łodygi na pół i wrzuć do garnka.
- Zalej selera wrzącą wodą z dodatkiem szczypty cukru i gotuj przez 2 minuty.
- Odcedź ugotowany seler, przełóż na deskę i przestudź, a następnie pokrój w cienkie paski.
- Pokrój jedno umyte jabłko na kostkę, dodaj do miski.
- Dodaj do miski również 2 ugotowane na twardo jajka.
- Do miski dodaj małą puszkę tuńczyka (olej odcedzony).
- Dodaj 2 łyżki majonezu, 2 łyżki śmietany 18% oraz małą łyżeczkę musztardy.
- Dopraw sałatkę solą i pieprzem, dokładnie wymieszaj.
- Schłódź sałatkę przed podaniem, aby smaki się przegryzały.
- Smacznego!
Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Makaron z tuńczykiem i selerem naciowym, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.
Dodaj komentarz
Zalecamy również