Makaron z pesto i cukinią

Makaron z pesto i cukinią to szybki i prosty przepis na lekki i aromatyczny posiłek. Soczysta cukinia w połączeniu z intensywnym smakiem pesto tworzy idealną kombinację na talerzu. Gotowy posiłek można udekorować świeżymi ziołami lub startym parmezanem. Smacznego!

Składniki

Przygotowanie

  1. Ugotuj makaron według instrukcji na opakowaniu.
  2. Pokrój cukinię w plastry lub kostkę.
  3. Na patelni rozgrzej olej, a następnie smaż cukinię na złocisty kolor.
  4. Przygotuj pesto: zmiksuj świeże liście bazylii, zgniecione ząbki czosnku, orzechy włoskie, parmezan, oliwę z oliwek, sól i pieprz
  5. Po ugotowaniu makaronu i odsączeniu go, wymieszaj go z sosem pesto i podsmażoną cukinią.
  6. Przed podaniem posyp makaron startym parmezanem i listkami świeżej bazylii.
Makaron z pesto i cukinią

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Makaron z pesto i cukinią, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up