Makaron z indykiem i warzywami

Makaron z indykiem i warzywami to szybki i łatwy w przygotowaniu przepis, który zachwyca smakiem i kolorami. Soczyste kawałki indyka i świeże warzywa, takie jak papryka, cukinia czy pomidory, idealnie komponują się z aromatycznymi przyprawami i puszystym makaronem. To danie świetne na szybki obiad czy kolację, którego przygotowanie zajmuje zaledwie kilkadziesiąt minut.

Składniki

Przygotowanie

  1. Pokroić filety z kurczaka na kawałki.
  2. Posypać mięso prowansalskimi ziołami, papryką, solą i pieprzem.
  3. Podsmażyć kurczaka na patelni.
  4. Dodać czosnek i podsmażyć.
  5. Dodać pokrojoną marchew, pieczarki, paprykę i cukinię.
  6. Posolić, dodać kminek, słodką paprykę i płatki chili.
  7. Dodać pomidory z puszki i dusić warzywa przez około 15 minut.
  8. Dodać ugotowany makaron (np
  9. Podgrzewać wszystko razem w patelni.
  10. Podawać danie na talerzach i cieszyć się pysznym posiłkiem!
Makaron z indykiem i warzywami

Jeśli chcesz poznać więcej przepisów podobnych do Makaron z indykiem i warzywami, możesz odwiedzić kategorię Danie główne.

Janina Dabrowski

Polka mieszkająca w Holandii od 2014 roku, przeszła z branży spożywczej do gastronomii w 2015 roku, zakładając blog Cuisine et Passion, a od 2018 roku prowadzi firmę cateringową. Współpracuje również z mediami cyfrowymi.

Zalecamy również

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Go up